fönsterbyte
18 maj 2022

Fönsterexpertens bästa tips inför inköp av fönsterbyte

Enomic fönster har hjälpt BRF:er, företag och privatkunder till nya kvalitetsfönster i över 35 års tid. Detta har gett oss en oerhörd kunskap och insikt i vad som spelar roll i praktiken.

Denna artikel är framtagen till dig som ska upphandla nya fönster till BRF eller nyproduktion.

Se till att fönstren kan anpassas efter byggnaden -Inte tvärtom

Kan fönstren anpassas till byggnadens mått eller behöver man ändra fasaden för att få fönstren att passa? Skillnaden i pris är stor och det mest kostnadseffektiva och estetiskt mest tilltalande är alltid att utgå från de fönsteröppningar som finns. Hos oss ingår måttanpassning i priset.

Säkerställ att ni får 3-glasfönster

Det viktigaste att säkerställa för goda isolervärden är att ha 3-glasfönster med lågenergiskikt. Ca 35% av en fastighets energi släpps ut via fönstren. Med rätt fönster, rätt glas och ett korrekt utfört montage kan energiutsläppet minskas ordentligt vilket är bra för både plånboken och miljön.

Materialet spelar roll!

Många fönster marknadsförs idag som underhållsfria men har oftast en insida av trä som kräver underhåll. Välj ett fönster som är genomgående PVC, Aluminium eller en kombination av båda för att uppnå 100% underhållsfritt. Det medför även en säkrare konstruktion vid ett ev. läckage då det inte finns något organiskt material som kan ta skada.

De flesta moderna fönster tillverkas i antingen PVC eller aluminium. Eller en kombination av de båda. PVC är bra för en hållbar inre struktur och bidrar till ett lättare och mer kostnadseffektivt fönster. Vi har monterat PVC-fönster sen 80-talet och aldrig behövt byta ut dom. Det är ett tecken på hållbarhet och kvalitet.

Underhållsfria fönster ger bästa livslängden

Fönster som är framtagna med täta karmar och i styv PVC behöver inte skrapas, kittas eller målas. Därför rekommenderar vi alltid att köpa ett underhållsfritt fönster gjort i hållbara material och isolerglas.

Rätt montage för nöjda kunder och noll spill

För att spara både tid och energi finns många fördelar med att låta samma företag både tillverka och installera fönstren. Det minskar flera mellanhänder och även risken för missförstånd eller felaktiga mått. När samma företag mäter, tillverkar och installerar blir det ofta nära noll spill eller felaktigheter. Dessutom är det alltid en fördel att anlita en erfaren installatör, likt Enomic, som omsorgsfullt arbetar i bostäderna.

Fler nyheter